1976 yılında Haziran ayı başlarında yapılan Kiraz Festivalinin festival komitesi başkanı o günkü vali yardımcısı Çoşkun Irvalı ve Tekirdağlı işadamı Erdoğan Erken’in teşebbüsleri ile Kiraz Festivali için Tekirdağ’da Macar asıllı Ferenc Rákóczi’nin müzesi bulunduğundan ötürü Macaristan’dan folklor oyun ekibi getirilme fikri ile başlar.
1976 yılından sonra kültürel geliş gidişlerle başlayan Macaristan-Tekirdağ yakınlaşması, 1980’li yıllarda Macar Cumhurbaşkanı Bruno’nun Türkiye’yi ziyareti ile daha da artarak, II. Ferenc Rákóczi’nin Müzesinin bulunduğu Tekirdağ’da bir fahri konsolosluk açma fikri ortaya atılır. 1980’li yılların başlarında Macaristan Kültür Bakan Yardımcısı Ferenc Rutkai’nin istekli çalışmaları ile fahri konsolosluk açılması gerçekleşme aşamasına gelir.
1989 yılında Ankara’daki Macar Büyükelçiliği’nin tebliği, karşılıklı olarak Macar ve Türk Dışişleri Bakanlıkları ve Cumhurbaşkanlıklarının onayı ile resmiyet kazanır.
Açılışından beri Tekirdağ’daki Macaristan Fahri Konsolosluk görevini emekli işadamı Erdoğan Erken yürütmektedir. Erdoğan Erken’e bu görevinden ötürü Macaristan Cumhurbaşkanı Árpág Göncz tarafından “Altın Hac Devlet Nişanı“ verilmiştir.
Son yıllarda Macaristan Fahri Konsolosluğunda gayret ve yardımları ile Türk-Macar dostluk ve kültür köprüsü olmuştur. Macaristan’daki Sárospatak ve Kecskemét şehirleri Tekirdağ ile kardeş şehirdirler. Bu iki kardeş kent ile Tekirdağ arasında sık sık karşılıklı kültür gezileri düzenlenmektedir.